Gepolijste natuursteen, watergedragen

Care 1002
cormitec6 natuursteen hd nl  cormitec7 natuursteen hd nl
cormitec blauwsteen   nl

Maak gepolijste natuursteen waterafstotend en olieafstotend dmv impregnatie

Maak gepolijste natuursteen waterafstotend en olieafstotend dmv impregnatie Print

Care 1002 voor de behandeling van natuursteen

 

GEPOLIJSTE NATUURSTEEN

Tussen ruwe en gepolijste natuursteen gelden er verschillende afwerkingsgraden. Gezoet is matter  dan glanzend gepolijste natuursteen. Aanvankelijk zijn de kleuren minder uitgesproken in vergelijking met de glanzend gepolijste natuursteen. Na verloop van tijd, meer bepaald na patina en saturatie, bekom je een quasi even zuivere tint. De natuursteen patineert dan erg homogeen en de uiteindelijke tint stabiliseert vlug. Bovendien is de gezoete afwerking minder vermoeiend voor de ogen vergeleken met glanzend gepolijste natuursteen.

Gepolijste natuursteen glanst mooi. Bovendien komen alle eigenschappen ervan optimaal tot uiting. Denk daarbij aan de kleur, vlekken, fossielen, aders.... Om dit resultaat te bekomen start men met een sterk verzoete natuursteen die men behandelt met een mix van tin, oxalische zuren, synthetische of natuurlijke was. Wees voorzichtig met zuren die de kwetsbare afwerking kunnen schaden.
Kies gepolijste natuursteen voor meubelen, venstertabletten, binnenhuisplinten en –muurbekleding. Gebruik gepolijste natuursteen liever niet voor vloeren of er moet amper op gelopen worden.

 
 
CormiteC b.v.b.a Lageweg 60     B-8930 Menen D.Desschans:+32(0)476/29.28.72
G.Sirejacob:+32(0)475/93.99.93
Fax:+32(0)56/51.94.74 info@cormitec.be