Baksteen, solventgedragen

Care 1048

Care voor baksteen

Care voor baksteen Print

Care 1050 voor de behandeling van baksteen
Care 1048 voor de behandeling van baksteen

Care voor baksteen

Hydrofoberen en oleofoberen is het waterafstotend en olieafstotend impregneren van metselwerk.

Naast allerlei andere behandelingen tegen vocht zoals schilderwerk en dergelijke is dit een van de belangrijkste vochtwerende methodes. Het afstotend maken voorkomt indringen van vocht in gevels en betonnen onderdelen. Vocht (zure regen) is een van de belangrijkste oorzaken van kwaliteitsverlies bij metselwerk en betonschade.
Een gehydrofobeerde/oleofoberende gevel blijft droog waardoor het metselwerk minder snel vervuilt. Een droge gevel heeft bovendien een hogere isolatiewaarde en is beter bestand tegen vorstschade.

Bij de behandeling blijft het betonnen uiterlijk behouden. Schilderen geeft een andere uitstraling en dat is lang niet altijd wenselijk. Verven van beton is bovendien veel kostbaarder en vergt veel meer onderhoud.

Bij hydrofoberen met Care wordt, na het reinigen van de gevel, een waterwerende laag op de gevel aangebracht. Het product verdeelt zich over het oppervlak en dring ook enigszins in. De Care producten bekleden de wanden van de poriën in de steen met een dun waterafstotend laagje. Ze belemmeren daarom het waterdamptransport door de gevel maar weinig (men zegt dan dat ze 'ademend' zijn).

Care 1050 voor de behandeling van baksteen
Care 1048 voor de behandeling van baksteen

 

 
 
CormiteC b.v.b.a Lageweg 60     B-8930 Menen D.Desschans:+32(0)476/29.28.72
G.Sirejacob:+32(0)475/93.99.93
Fax:+32(0)56/51.94.74 info@cormitec.be