Producten voor oppervlaktebescherming

 

De nieuwe ontwikkelingen van de Care en Idrosil producten zijn een ingenieuze oplossing voor oppervlaktebescherming.
Op basis van nanotechnologie, één van de meest belangrijke ontwikkelingen van de 21e eeuw, is Cormitec er in geslaagd om een bijna perfecte oppervlaktebescherming te ontwikkelen.

Het impregneren van oppervlakken is aangewezen, zodat de levensduur verlengd wordt en het onderhoud beperkt blijft. De frequentie waarmee dit dient te gebeuren is afhankelijk van een aantal factoren zoals type materiaal,  absorptie-coëfficient, afwerking, locatie van gebruik en het huidig onderhoud.  Impregneermiddelen beschermen de materialen van binnenuit door in de poriën van de steen te dringen en zich daar vast te hechten. Ze verhinderen dat vervuilende stoffen door het materiaal geabsorbeerd worden.
Waar deze middelen enerzijds het indringen van vloeibare stoffen verhindert, worden de ademende eigenschappen van binnenuit naar buiten toe niet belemmerd, en zal er geen druk worden opgebouwd in de structuur. Beide eigenschappen hebben daardoor tevens een positieve invloed op de erosie van het oppervlak. Het impregneren wordt daarom gerekend bij het preventief onderhoud .

De Care en Idrosil producten zijn bedoeld om in het oppervlak te dringen en onderlaags vaste bestanddelen af te zetten. Het indringen van water, olie en vervuiling wordt hierdoor beperkt, de oppervlaktes zijn waterafstotend en/of olie-afstotend. Zij kunnen zowel water als solvent gedragen zijn.

 
 
CormiteC b.v.b.a Lageweg 60     B-8930 Menen D.Desschans:+32(0)476/29.28.72
G.Sirejacob:+32(0)475/93.99.93
Fax:+32(0)56/51.94.74 info@cormitec.be