cormitec1 cellenbeton hd nl  cormitec2 cellenbeton hd nl
cormitec3 cellenbeton hd nl  cormitec 9 cellenbeton  hd nl
 

Idrosil 1002

Idrosil 1002 - waterafstotede en olie afstondende technische eigenschappen - msds Idrosil 1002 - waterafstotede en olie afstondende technische eigenschappen - tds
Idrosil 1002 Print

Idrosil 1002 voor cellenbeton

Voor cellenbeton zijn vooral de isolerende eigenschappen van belang. De isolatie factor wordt echter altijd gegeven voor droge producten. Gezien de sterke waterabsorberende eigenschappen van cellenbeton wordt dit voordeel tot nul herleid bij vochtige muren. Een behandeling van buitenmuren is noodzakelijk. Indien een waterdichte film aangebracht wordt op de buitenmuren ontstaat er condensatie op de binnenmuren. De muren dienen twee maal behandeld te worden. Na deze behandeling worden de muren hermetisch afgesloten. Dit dient vermeden te worden om vorstschade te voorkomen. Voor het ogenblik wordt er bijzonder aandacht besteed opdat de verven zo goed mogelijk beschermen tegen water, maar dampdoorlatend blijven. Ons product is waterafstotend maar volledig dampdoorlatend.

Deze behandelingen zijn voor fabrieksgebouwen, de grootste toepassing van cellenbeton, een dure aangelegenheid.

Hygiëne vraagt frequente reiniging en is arbeidsintensief.

De constructiematerialen van industriele gebouwen en stallen zijn over het algemeen betonplaten en cellenbeton. Deze materialen laten geen efficiënte reiniging toe. Het vuil nestelt zich tussen de poriën van de steenstructuren. Om het probleem op te lossen zochten wij naar een methode om de structuren zelfreinigend te maken. In een omgeving van dieren is de relatieve vochtigheid hoog, water wordt in grote mate door de steenstructuren geabsorbeerd en vormt de kern van het probleem. De oplossing voor het probleem werd gevonden in het aanbrengen van een waterafstotende hydrofobe laag. Het aanbrengen moet op een economisch verantwoorde, mens en diervriendelijke wijze gebeuren en mag geen negatieve impact op het milieu hebben. Het aldus ontwikkelde product bestaat uit een waterige suspensie, hetzij een stabiele fijne verdeling van een vaste stof in water.

De werking van het product wordt op een eenvoudige wijze gedemonstreerd aan de hand van hierna volgende foto’s. Op de bovenste foto wordt de reactie met water getoond van een onbehandelde steen in cellenbeton, het water wordt geabsorbeerd. De onderste foto toont dezelfde reactie op een met ons product behandelde steen. Het water wordt afgestoten zodat het de steen niet kan bevochtigen.

Lees meer over Idrosil 1002 

Lees meer over IDROSIL 1002 zelfreinigende bescherming van beton

Lees meer over IDROSIL 1002 zelfreinigende bescherming van natuursteen

 

 
<i
 
CormiteC b.v.b.a Lageweg 60     B-8930 Menen D.Desschans:+32(0)476/29.28.72
G.Sirejacob:+32(0)475/93.99.93
Fax:+32(0)56/51.94.74 info@cormitec.be