Hout waterafstotend en olieafstotend maken dmv impregnatie met Care

Hout waterafstotend en olieafstotend maken dmv impregnatie met Care Print

Behandeling van Hout door onze watergedragen care producten

Care 1010 voor hout
Care 1042 voor hout
Care 1044 voor hout
Care 1046 voor hout

De huiszwam( Serpula lacrymans) is in België een veelvoorkomende aantasting van de houten delen van het woonhuis. Oorzaak van het ontstaan van een zwamaantasting is een te hoge vochtigheidsgraad van het hout ( minstens 20%). Voor de ontwikkeling van de zwam is het vocht van groot belang. Door middel van de zogenaamde schimmeldraden (de wortels van de zwam) wordt het vocht aangevoerd. Deze schimmeldraden kunnen over grote afstanden verspreid zijn, en zelfs op muren en beton voorkomen.
Men kan vaststellen dat er een aantasting van zwammen is wanneer het (natte) hout verkleurt, en bruin wordt. Tevens wordt het aangetaste hout zacht (houtrot) en verliezen de draagbalken hun draagkracht, waardoor de vloeren kunnen doorzakken. Het hout kan scheuren gaan vertonen, zowel met de nerf van het hout mee, als loodrecht op de nerfrichting.

Om een zwamaantasting te bestrijden is het noodzakelijk dat de vochtigheidsgraad van het hout omlaag wordt gebracht.
-Blauwschimmel veroorzaakt een zwartblauwe verkleuring die het hout in de diepte aantasten. De nadelen zijn louter van esthetische aard.Deze verkleuring komt het meest voor bij grenen, vuren, beuk en ramin.
-oppervlakteschimmels nestelen zich niet alleen in hout, maar ook in behangpapier, gips en karton. Ze ontwikkelen zich gewoonlijk tot een donzige laag en produceren enorm veel sporen in de vorm van poeder. De nadelen zijn vooral van esthetische aard. Bij gevoelige personen kunnen ze ademhalingsstoornissen en allergieën veroorzaken.

-Mos en algen zijn er vaak de oorzaak van dat er een versnelde slijtage van hout kan optreden.Algen, mossen en korstmossen moeten het vooral van een vochtige omgeving hebben. Een oriëntatie op het noorden en veel schaduw zijn andere factoren die hun ontwikkeling ten goede komen. Wel is het zo dat de organismen zich sneller zullen ontwikkelen op meer poreuze oppervlakken. Het esthetisch aspect van het hout wordt teniet gedaan. De oppervlakte wordt glad, waardoor er veiligheidsproblemen kunnen ontstaan. Een preventieve behandeling van de materialen kan veel leed voorkomen en zal de ontwikkeling van mossen tegenhouden.

Onze Care producten kunnen een oplossing bieden voor deze problemen, door zowel het hout waterafstotend en olieafstotend te maken en/of schimmel en algenwerend .

Care 1010 voor hout
Care 1042 voor hout
Care 1044 voor hout
Care 1046 voor hout

 
 
CormiteC b.v.b.a Lageweg 60     B-8930 Menen D.Desschans:+32(0)476/29.28.72
G.Sirejacob:+32(0)475/93.99.93
Fax:+32(0)56/51.94.74 info@cormitec.be