Beton waterafstotend en olieafstotend maken dmv impregnatie met Care

Beton waterafstotend en olieafstotend maken dmv impregnatie met Care Print

Care voor beton.

Hydrofoberen en oleofoberen is het waterafstotend en olie-afstotend maken van beton door middel van een  impregnatiemiddel.

Naast allerlei andere behandelingen tegen vocht zoals schilderwerk en dergelijke is dit een van de belangrijkste vochtwerende methodes. Het waterafstotend maken voorkomt indringen van vocht in gevels en betonnen onderdelen. Vocht (zure regen) is een van de belangrijkste oorzaken van kwaliteitsverlies bij metselwerk en betonschade.
Een gehydrofobeerde/oleofoberende gevel blijft droog waardoor het metselwerk minder snel vervuilt. Een droge gevel heeft bovendien een hogere isolatiewaarde en is beter bestand tegen vorstschade.

Bij de behandeling blijft het betonnen uiterlijk behouden. Schilderen geeft een andere uitstraling en dat is lang niet altijd wenselijk. Verven van beton is bovendien veel kostbaarder en vergt veel meer onderhoud.

Bij hydrofoberen met Care wordt, na het reinigen van de gevel, een waterwerende laag op de gevel aangebracht. Het product verdeelt zich over het oppervlak en dring ook enigszins in. De Care producten bekleden de wanden van de poriën in de steen met een dun waterafstotend laagje. Ze belemmeren daarom het waterdamptransport door de gevel maar weinig (men zegt dan dat ze 'ademend' zijn).

Care 1050 voor de behandeling van beton
Care 1048 voor de behandeling van beton

 
 
CormiteC b.v.b.a Lageweg 60     B-8930 Menen D.Desschans:+32(0)476/29.28.72
G.Sirejacob:+32(0)475/93.99.93
Fax:+32(0)56/51.94.74 info@cormitec.be